Hamna högre i sökresultaten med SEO

Alla använder sökmotorer som Google för att få svar på frågor, ta del av information samt hitta produkter och tjänster. Genom arbete med SEO (sökmotoroptimering) optimeras webbsida och innehåll för att just din målgrupp ska hitta till din information vid en relevant sökning. Att hamna högt upp i sökresultatet, erbjuda värdefullt innehåll och ge en bra användarupplevelse är nyckeln till att driva organisk söktrafik. Detta kan vi på Clay hjälpa till med.

230127_2_0871-2_Print_1080.jpg

Vad är SEO?

SEO innebär alla de aktiviteter som bidrar till att en webbsida och dess innehåll blir synligt i det organiska sökresultatet i sökmotorer. Oftast ligger fokus på Google då det är den största sökmotorn. Trots att begreppet SEO primärt beskriver arbetet att optimera för just sökmotorer, handlar det mer och mer om att optimera för människor.

Målet är att förstå vad målgruppen har för sökintention och matcha det genom att erbjuda relevant information och svar på deras frågor. Genom att koppla detta till just din produkt eller tjänst, kan du nå både befintliga och potentiella kunder, eller andra viktiga målgrupper.

Sökmotorer som Google väljer vilket innehåll som ska lyftas, bland annat efter relevans, användarupplevelse och auktoritet. Därför är det viktigt att kontinuerligt arbeta både med webbsidans funktion och design, samt dess innehåll.

Så hjälper dig med SEO

Vi kan vara en strategisk och operativ partner som hjälper med hela processen. Oavsett om du behöver hjälp med enstaka insatser eller ett större helhetstag om SEO-arbetet ser vi till att hitta en effektiv lösning.

Vi kan bidra med:

  • Sökordsanalys för att få nuläge och rekommendationer
  • Sökordsstrategi för att sätta plan på optimering
  • Konkurrensanalys för att hitta möjligheter
  • On-page-analys med fokus på webbsidans struktur och innehåll
  • Målsättningar, KPI:er och plan för uppföljning
  • Kontinuerlig rapportering, analys och förslag på förbättringar

Vill du veta hur vi kan hjälpa er?

Vi pratar gärna mer kring SEO och hur vi kan hjälpa dig att hamna högre upp i sökresultaten.

230127_2_1052-2_2_Print_1080.jpg

Ida Westerlind

Performance specialist

+46 737 03 47 68

ida.westerlind@clay.se